Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor uppståndelse efter Annas stjärna på körkortet

Anna Rytterbrant fick sin körkortssignatur nekad två gånger för att hon skrev utanför ramen.
Hon ilskande till och skickade in en stjärna som signatur – och fick godkänt.
– Det är tydligen viktigare att hålla sig inför ramarna än vara sig själv, säger Anna vars stjärnanteckning nu fått stor medieuppmärksamhet.

Annons
Numera har Anna Rytterbrant en stjärna som signatur på sitt körkort.

Det var dags för örebroaren Anna Rytterbrant att förnya sitt körkort. Hon fick hem papprena från Transportstyrelsen. Hon skickade in ansökan – men fick avslag för att namnteckningen hade hamnat en bit utanför angivna ramar.

– Jag skrev om, men min namnteckning råkade komma utanför en liten, liten bit igen. Men jag tänkte ”ähh, jag skickar in ändå, berättar Anna.  

Samma visa igen: Avslag från Transsportstyrelsen.

– Då blev jag förbannad. Och ringde upp Transportstyrelsen och frågade vad de ville. Jag hade eldat upp mig en del inför samtalet. Men det försvann ganska så snabbt när de sa att det inte spelade någon roll hur namnteckningen ser ut. Det kan vara en krumelur eller vad som helst, menade de.

Så Anna Rytterbrant satte sig ner med ansökan igen och ritade dit en femuddig stjärna som anteckning. Inget annat. Hon skickade in ansökan för tredje gången.  

- Men jag var rätt så övertygad om att det inte skulle fungera. Det var mest ett test.

Men förra torsdagen

fick hon beskedet att hon kunde hämta ut körkortet.

- Jag blev riktigt förvånad över att det gick igenom. Det är tydligen viktigare att hålla sig innanför ramarna än vara sig själv. Även om jag tycker att det är konstigt att min namnteckning inte duger, men att en symbol gör det.

- Jag tycker att rent tekniskt borde det inte vara några problem för Transsportstyrelsen att åtgärda en lite för stor namnteckning. Tänk alla de som har långa dubbelnamn som måste få in det, säger Anna vars namnteckning nu väckt stor medieuppståndelse, bland annat har Ekot och The Local uppmärksammat stjärnan.  

Mer läsning

Annons