Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora energidrycksföretaget får rätt: Örebroarens näringspreparat får inte heta Green bull

Namnet Green bull kan lätt förväxlas med varumärket Red bull. Det skulle därför dra fördel av detta i marknadsföring. Patent- och registreringsverket (PRV) avslår därför en 61-årig örebroares ansökan om att få registrera ett näringspreparat med namnet Green bull.

Annons
En 61-årig man från Örebro får inte använda namnet Green bull på sina näringspreparat. Arkivfoto: TT/Logotyp: Red bull

Örebroaren ansökte om varumärkesregistrering för sitt humlebaserade preparat i form av dryck, gel och pulver. Energidrycksföretaget Red bull, baserat i Österrike, reagerade och menade att Green bull "hänvisar till det välkända märket och utnyttjar varumärkets renommé". Man menar också att namnet som örebroaren vill få registrerat urvattnar Red bulls varumärke.

PRV ger Red bull medhåll och avslår örebroarens varumärkesregistrering. Till grund för beslutet har man låtit branschorganisationen Bryggareföreningen uttala sig, och där menar man att Red bulls kännetecken är väl kända och att företagets produkt är en av de bäst säljande i Sverige.

Vidare skriver PRV att slutdelen på varumärkena, bull, ger associationer och att det därför finns en märkeslikhet. Att örebroaren planerar att marknadsföra produkter med liknande innehåll är också besvärande.

Mer läsning

Annons