Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storbråk mellan kriminella gäng

(UPPDATERAD 09:36) Personer från två kriminella gäng rök ihop i Västhaga på tisdagskvällen.
- Initialt var det ett femtontal personer som slogs, men det tillkom fler personer i privata bilar och i taxi, berättar vakthavande befäl Anders Wallin vid Örebropolisen.

Annons
Gängen rök ihop vid en mack i Västhaga.

Bråket bröt ut runt 22.50-tiden vid Statoilmacken på Västhagagatan.

- Det är två kriminella gäng som råkat i luven på varandra. Det är samma konstellationer som i går natt, uppger Wallin.

I går natt gjorde polisen bland annat en razzia på en adress söder om Örebro och en husrannsakan i en bil på Järntorget.

- Bråket mellan gängen började på allvar i går, säger Wallin.

Vilka två kriminella gäng det rör sig om vill inte polisen gå ut med. Ingen av deltagarna i kvällens slagsmål i Västhaga har gjort någon polisanmälan om misshandel.

- De vill inte medverka och prata med oss, säger Wallin.

Eftersom ingen vill anmäla och prata med polisen är det inte känt om någon av deltagarna i bråket skadades allvarligt.

Enligt Radio Örebro misstänker polisen att bråket handlar om vem av de båda grupperna som ska styra bland annat narkotikahandeln i Örebro och att en av grupperna  har koppling till det hotell i Örebro där polisen gjort flera razzior.

Tidigare under kvällen inträffade en misshandel vid korsningen Storgatan/Järnvägsgatan som polisen rubricerar som grov. Misshandeln ska ha samband med uppgörelsen mellan de båda kriminella gängen, men inte heller i det fallet har någon inblandad velat prata med polisen.

Före klockan 22 stoppades och kontrollerades en bil på Änggatan neråt Sveaparken som också har med gängbråket att göra. Den kontrollen slutade med att föraren misstänks för drograttfylleri.

Örebropolisen har klassat bråket som en särskild händelse, men kommunikationschefen Mats Nylén vill tona ned betydelsen av det.

-Det säger egentligen bara polisen något. Det handlar om ett särskilt sett för oss att leda arbetet. Det visar att vi förfogar över alla resurser som är tillgängliga för oss, men även små saker kan klassas som en särskild händelse, säger Nylén.

Inte heller Nylén vill berätta vilka grupperingar det är som slåss. Örebropolisens strategi är att inte ge de här gängen reklam.

-Vi vet sedan tidigare att det finns två grupperingar i länet som ibland bråkar med varandra. Det är ingen ny företeelse. Men det handlar om kriminella personer som ägnar sig åt kriminell verksamhet. Punkt slut, säger Mats Nylén.

En bil som har med gängbråket att göra stoppades på Änggatan.

Mer läsning

Annons