Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storgatan öppnas för biltrafik i november

Idag beslutade tekniska nämnden att Storgatan i Örebro kommer att öppnas för biltrafik igen och det kommer även att göras plats för parkeringar. 

Annons

Från och med november räknar man med att öppna Storgatan för biltrafik igen. Det ska enbart gå att köra i söderut från Järnvägsgatan till Olaigatan. Det ska också göras plats för parkeringsplatser, där man ska kunna stå i en halvtimma. Det beslutade tekniska nämnden på onsdagen.

- Ja, det ska vara ett prov under ett år och sedan ska det utvärderas. Skälet är att på sikt öka aktiviteten i centrum och stärka norrcity, säger Ulrika Sandberg (S) ordförande i tekniska nämnden.

Delade meningarHon tror inte att biltrafiken totalt kommer att öka i centrum genom det här beslutet.

- Där har vi lite olika meningar om det verkligen är så att trafiken ökar eller om det är så att den tar en annan väg, säger Ulrika Sandberg.

Catrin Steen (MP) är dock övertygad om att det kommer att öka biltrafiken i centrum.

- Det är så tydligt att det här beslutet strider mot klimatplanen som Örebro har antagit, där ett delmål är att minska utsläppen av växthusgaser med 40 procent till 2020, och vi har också ett mål att minska biltrafiken med 25 procent i centrala Örebro, säger hon.

- Miljöpartiet, Vänsterpartiet och folkpartiet reserverade sig mot beslutet.

Mer läsning

Annons