Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storstenshöjden kan äntligen säljas

Inom några månader ska Storstenshöjden vara sålt. En ny värdering av anläggningen har kommit fram till ungefär samma pris som tidigare, och nu filar parterna på ett nytt köpeavtal.

Annons

Det har varit många turer kring försäljningen av Storstenshöjden. Kommunen och Storstenshöjden i Örebro AB var oense om det gamla köpeavtalet var giltigt.

Det är man fortfarande, men det spelar ingen spelar roll. En ny värdering av anläggningen visar nämligen att det första priset på 1,8 miljoner kronor låg rätt.

”Samma sak”

– Det är en rak värdering som handlar om läget just nu. Den har landat på ungefär samma summa som förra gången, säger Björn Sundin (S) ordförande i programnämnd samhällsbyggnad.

– Det kom inte alls som en överraskning. Nu är väl den här värderingsdiskussionen för alltid över. Nu har både den gamla och den nya majoriteten kommit fram till samma sak, säger Johan Larsson, vd för Storstenshöjden i Örebro AB.

För närvarande sitter jurister från båda parter och filar på ett nytt köpeavtal. Björn Sundin tror att det blir affär och att det kan dröja från några veckor till ett par månader.

Mer läsning

Annons