Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för att bevaramatsalen på Öknaskolan

Matsalen i Öknaskolan står i fokus för många Vivallabor. Trots beslut att hela skolan ska rivas så finns ett stort intresse för att bevara matsalen. Det kom fram på ett möte i Vivalla i går kväll.

Annons

– Trots rivningsbeslut så hoppas vi fortfarande att matsalen är aktuell som mötesplats. Vi är runt 40 föreningar i Vivalla som inte har någonstans att ta vägen. Matsalen är perfekt. Trots att den är utdömd så kräver vi inte så mycket. En spis, en kyl och en frys är det viktigaste, säger Ayescha Öztürk, ordförande i Vivalla hembygdsförening, som arrangerade mötet.

Hon hade gott stöd från representanter från olika föreningar. Ett 20-tal fanns på plats för att lyssna till vad Björn Sundin, (S), ordförande i programnämnd samhällsbyggnad hade att säga. Han har tidigare sagt att han är beredd att jobba för att rivningsbeslutet rivs upp.

– Det bygger på ett intresse från Vivallaborna. Då är det värt det.

Flera frågor handlade om ekonomi och Björn Sundin svarade att det inte fanns några speciella pengar avsatta för att driva matsalen som en mötesplats.

– Man kan säkert lösa ekonomin kortsiktigt. Men lika viktigt är att organisationen fungerar. Vem ska ansvara för skötsel och annat, frågade han.

– Det är bra om alla är nöjda nu men det är ingen långsiktig lösning. Skolan ska rivas. Sedan måste vi hitta en helhet, om det blir en ny idrottshall, det vet vi inte i dag.

På plats fanns också Sara Hazem och Soma Babarami som håller på med dans. Just nu är det kris för att de inte kan vara i sin vanliga träningslokal i Vivallaskolan.

– Vi är jättemånga som inte har någonstans att ta vägen. Det handlar inte bara om själva dansen, utan lika mycket om att träffas och att ta hand om varandra, säger Sara Hazem.

Mer läsning

Annons