Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömpis olyckstrappa anses nu säker

Strömpis trappa anses vara okej igen. Byggnadsnämnden har beslutat om att avsluta ärendet om förmodade brister.

Annons
Flera personer skadades när trappan gav vika på kvällen den 20 september. Trappan har reparerats. Byggnadsnämnden är nöjd med åtgärderna och avslutar ärendet.

Politikerna i byggnadsnämnden konstaterade på torsdagen att man är nöjda med de reparationer av trappan som har gjorts.

– Trappan ska vara säker nu. Den är kontrollerad. Man har visat på att man har gjort den i tillräckligt hög hållbarhet, Hannah Ljung (C), ordförande i byggnadsnämnden.

Det var på kvällen den 20 september i år rasade en del av golvet i trappan från övervåningen till innergården. Flera personer föll och skadades.

Måndagen efter öppnade tjänstemän på kommunen ett anmälningsärende om förmodade brister som kan äventyra säkerheten.

Strömpis anmodades att åtgärda bristerna i trappan. Därefter skulle ett intyg från sakkunniga om att trappan i sin helhet uppfyllde de normer som gäller skickas in. I nämnden är man nöjda med det man har sett.

– Vi är nöjda och har avslutat ärendet. Vi har fått konstruktionsritningar och hållfasthetsberäkningar. Tjänstemän har också varit ute och besiktigat trappan, säger Hannah Ljung.

Hur går det med utredningen av bygglovet för tältet på innergården?

– Det arbetar man med. Det tar lite längre tid än ett sådant här akutärende. Det är på gång och den frågan är prioriterad. Men jag kan inte säga när det är klart, säger Hannah Ljung.

Mer läsning

Annons