Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studentflak körde fel - missade kortegen

I två timmar irrade studentflaket runt i utkanten av centrala Örebro.– Vi är ganska besvikna nu efter flakturen, säger en av studenterna från den klass på Risbergska som hyrt lastbilen tillsammans.

Annons

-Vi blev hämtade vid halv två och åkte mot Aspholmen sen åkte han ut på motorvägen, berättar eleven som vill vara anonym.

Färden fortsatte upp på stan men när lastbilen kom till Behrn Tower var vägen stängd och chauffören fick vända. Det var början på en lång färd i ytterkanterna av centrum.

– Vi hade åkt i ungefär två timmar när vi kom upp på stan, då hade vi åkt runt city, men då var det avspärrat av polisen som säger att vi inte får åka in genom stan.

- Om han bara hade tagit en annan väg så hade vi varit uppe på stan på fem minuter, säger den besvikna studenten.

Studenterna ifrågasatte chaufförens vägval och poängterade att de lagt ned mycket pengar på flaket som inte ens tog sig in till stan.

- Men han hade inga svar utan bara bortförklaringar.

Klasskompisarna betalade närmare 10 000 kronor för flaket med tillhörande chaufför och la ut runt 8000 kronor i hyra av en ljudanläggning.

- Alla är besvikna men nu har det hänt mycket annat med mottagningar och så, men vi kommer alltid att minnas att vi inte fick åka igenom staden och vinka.

Fotnot: NA har under fredagskvällen sökt företrädare för företaget som hyrde ut ekipaget utan att lyckas.

Mer läsning

Annons