Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studentmördare inväntar hovrättens dom

Mordet på kinesiska utbytesstudenten Hao Chen, i Örebro, har varit uppe till rättegång i Göta hovrätt, sedan den dömde Junhui Pan överklagat.

Annons

Hovrättens dom meddelas nästa vecka. Junhui Pan, också utbytesstudent från Kina, vill slippa utvisning ur Sverige efter avtjänat straff. Han vill också ha ett kortare fängelsestraff. Örebro tingsrätt dömde till sexton år.

Båda studenterna läste vid Örebro Universitet då mordet inträffade 31 mars.

24-åringen har berättat att han var intresserad av kvinnan men inte kände något gensvar och upplevde det som deprimerande.

Han uppgav under utredningen att han en tid funderat på att ta livet av kvinnan och sedan sig själv. Han har också sagt att han djupt ångrar mordet och skulle ha tagit sitt eget liv om han inte gripits så snabbt.

Kvinnan överfölls i Brickebacken då hon promenerade med en studiekamrat, kamraten har sagt att de märkte att mannen följde efter på avstånd.

Hon har också berättat att han plötsligt angrep och inte gick att hejda. Hao Chen utsattes för 25 knivhugg och knivstick och avled några timmar senare på Universitetssjukhuset i Örebro.

Mer läsning

Annons