Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studiedagen kommer lägligt

Redan under natten till söndagen passade kvälls- och nattpatrullen i hemtjänsten på att informera sina brukare i hemmen.För förskole- och skolbarnen fick kommunen en dags respit eftersom de flesta har studiedag i dag.

Annons

24 000 barn och ungdomar i Örebro går i förskola eller skola. Och de flesta har studiedag i dag, måndag.

– Det är lite tur i oturen att det för det första hände en söndag och att dagen därpå är en studiedag, konstaterar Kjell Lund, områdeschef vid barn- och utbildningsförvaltningen i Örebro.

Det finns dock ett okänt antal barn som inte har studiedag i skolområde sydost och nordost.

– Men vi anpassar menyn efter de riktlinjer som finns och känner oss lugna, säger Carina Andersson, kostchef vid skolområde sydost. Vi sköljer till exempel inte grönsakerna i vatten och naturligtvis får barnen inte dricka vatten.

Redan under natten till söndagen mobiliserade hemtjänsten sin verksamhet. Den ansvarar för 4000 brukare i hemmen och 1100 på boenden. Kvälls- och nattpatruller passade på att informera sina brukare vid hembesöken och hjälper dem med att koka vatten så att de klarar sig varje dag.– Vi känner att vi har koll på läget, konstaterar Tommy Henningsson, chef vid vård- och omsorgsförvaltningen.

Mer läsning

Annons