Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundin JO-anmäler polisen

Björn Sundin är inte bara lokalpolitiker, han är Hammarbysupporter också. Nu är han en av nästan 100 personer som JO-anmäler polisen med anledning av ingripandet  vid ett läktarbråk under förra veckans fotbollsmatch mellan Hammarby och Assyriska.

Annons

Varför är just du med och anmäler polisen?– Jag var inte i närheten av bråket, men blir upprörd när jag tar del av bilderna på det som hände. Det är uppenbart att stockholmspolisen utsatte massa människor för övervåld. Det måste finnas en tilltro till polisen och också deras rätt att använda våld. Det kräver att polisen gör det vid rätt tillfällen, säger Björn Sundin till NA.

Varför var inte det här ”rätt tillfälle”?

– Flera orsaker. Det mest uppenbara var att enskilda poliser stod, med gott avstånd, och sprayade oskyldiga med pepparspray. Man använde batonger urskiljningslöst och det var väldigt många som blev skakade av polisens ingripande.

Vad hoppas du på nu?

– Jag hoppas att JO utreder det här ordentligt och polisen inser att de måste rensa upp i deras organisation och be om ursäkt. Det tar tid att bygga upp ett förtroende och det raserades allvarligt i fredags.

Björn Sundin skriver mer om anmälan i sin egen blogg.

Björn Sundin.

Mer läsning

Annons