Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sushikrog prickad - spindelnät vid frysen

(UPPDATERAD 14:27) Spindelnät på flera ställen i lokalen och fisk i rumstemperatur blev för mycket för miljökontorets kontrollant. Nu har restaurangen i Örebro fått flera anmärkningar.

Annons

Miljökontoret genomförde den 21 oktober en årlig rutinkontroll av sushirestaurangen Akane gällande bland annat råvaror, städning och rengöring. Kontrollanten konstaterar i sin rapport att man har god ordning i sitt förråd, men att följande områden måste åtgärdas:

* I köket var det mycket smutsigt på golvet. Diskmaskinen var smutsig, både in- och utvändigt. Spindelnät påträffades vid frysboxen och på andra ställen i köket. En arbetsbänk var smutsig.

* Makirullar innehållande fisk förvarades på en arbetsbänk i rumstemperatur. Det menar kontrollanten är olämpligt - fiskprodukter är känsliga och bör förvaras kylda.

* Diverse livsmedel påträffades vid kontrollen nedfrysta i återanvända burkar, exempelvis gamla Philadelfiaostburkar. Flera av burkarna var slitna, med etiketter som flagnat och sprickor i plasten.

Ägaren menar att spindelnäten satt längst ned under frysskåpet.

- Det var jättelitet och var svårt att komma åt. Nu har vi flyttat på skåpet och gjort rent, säger Akanes ägare, som vill vara anonym.

Hur ser du på att makirullar förvarades i rumstemperatur?

- De förvaras inte så - det var en anställd som hade placerat en bricka med rullar på servicedisken i 20 minuter, säger ägaren.

En extrakontroll kommer att genomföras nästa onsdag - innan dess förväntas sushirestaurangen åtgärda avvikelserna.

Mer läsning

Annons