Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt få fontäner att funka

Det är inte bara fontänen på Järntorget som krånglar. I Solhaga har konstverket Kopparvingar varit trasigt i flera år.

Annons
Var är vattnet? Lennart Kindgrens konstverk Kopparvingar har stått i Solhaga sedan 1971. Nu har det varit trasigt i flera år men ska äntligen lagas så det fungerar som en fontän igen.

Eva Andersson i Solhaga ringde och berättade att konstverket Kopparvingar har varit trasigt i mer än sex år. Tanken är att konstverket ska fungera som en fontän men något vatten har inte runnit där på länge. Eva undrar nu varför ingen lagar konstverket och vem som har ansvaret för att det blir gjort.

Stadsliv ringde kommunen som hänvisade till Riksbyggen. Men Riksbyggen menade att det är själva bostadsrättsföreningen Solhaga som numera äger konstverket.

Börje Larsson är ordförande i bostadsrättsföreningen.

– Jag har ringt om det här konstverket i flera års tid och blivit slussad runt bland olika människor på Örebro kommun och hos Riksbyggen. Lite strul har det också varit att konstverket står på kommunens mark. Men nu ska allt vara utrett och det är vår bostadsrättsförening som äger konstverket och nu ska vi sätta i gång och laga det.

Börje berättar att man provtryckt och att fontänen behöver ett nytt pumphus. Dessutom vill man satsa på att göra i ordning grönytor runt omkring och även ordna bättre belysning.

– Men allt ska vara klart före årsskiftet, lovar han.

Mer läsning

Annons