Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt för flyktingar att få arbete

Flyktingar har stora problem att komma in på arbetsmarknaden och skaffa egen försörjning. Det visar en undersökning som DN har gjort.Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

Lokalt

Lugn natt i länet

–Det har varit en mycket lugn natt, säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Brist på hovslagare

Det råder brist på hovslagare i länet rapporterar Sveriges Radio Örebro. Lyssna på inslaget genom att klicka på spelaren här till höger i artikeln.

Sverige

Svårt för flyktingar att få arbete

Flyktingar har stora problem att komma in på arbetsmarknaden och skaffa egen försörjning. 15 470 personer av dem som fick permanent uppehållstillstånd i Sverige 2004 är fortfarande folkbokförda i Sverige och i arbetsför ålder. Drygt tio år senare har inte ens hälften av dem en inkomst över 13 000 kronor i månaden, visar en kartläggning som DN har gjort.

Hot mot statlig personal ökar

Fackförbundet ST:s ledare Britta Lejon larmar om att hot mot statligt anställda har ökat de senaste åren, rapporterar Dagens Nyheter.

Världen

Fler börjar med cannabis än tobak

Antalet spanjorer som började röka cannabis under 2013 var fler än de som började röka vanlig tobak. Det visar en rapport från den spanska regeringen.

Terrorvapen stals av gängmedlemmar

De tre män som stal vapnet som användes vid dåden i Köpenhamn i mitten av februari hade kopplingar till islamistiska extremister och det kriminella gänget La Raza.

Det visar en kartläggning som Danmarks Radio (DR) gjort. Gänget fångade polisens intresse 2012.

Mer läsning

Annons