Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverigedemokrat skickade sex-sms till invandrarfamilj

Sverigedemokraten Lennart Johansson är polisanmäld på nytt. Han har sextrakasserat en invandrarfamilj, enligt anmälan. Nu ska SD-ledningen pröva om Lennart Johansson ska uteslutas ur partiet.

Annons

Under Kristihimmelfärdshelgen skickade Sverigedemokraten Lennart Johansson flera sms till familjen.

NA har tagit del av meddelandena på mobiltelefonen. De präglas av sexuella provokationer klädda i ett grovt språk. Syskonen känner sig desperata. NA har träffat en syster och en bror i familjen.

– Det känns så jobbigt. Jag känner att jag mår dåligt av det som hänt, säger systern.

– Allt vi vill är att bli lämnade ifred, säger brodern.

Under måndagen polisanmälde familjen sverigedemokraten för två fall av sexuellt ofredande och ett fall av ofredande. Bevis finns i form av de sms som NA tagit del av.

Förundersökningsledaren Åsa Berggren på Örebropolisen bekräftar att anmälningarna kommit in. Det finns även en annan brottsundersökning mot Lennart Johansson angående hets mot folkgrupp. Han blev polisanmäld efter att ha publicerat sina åsikter om muslimer på sin blogg.

Problemen mellan sverigedemokraten och invandrarfamiljen startade förra året. Han och en av systrarna i familjen inledde en relation, men när systern ville bryta vägrade han att acceptera brytningen, berättar systern för NA.

– Jag vill gå vidare med mitt liv och inte ha någon kontakt med honom, säger hon.

Storebrodern skrev då hotfulla sms till sverigedemokraten för att få honom att lämna systern ifred. De meddelandena polisanmäldes och storebrodern fälldes.

Politiskt har det också stormat kring Lennart Johansson det senaste året. Han har lämnat posten som politisk sekreterare i landstinget, han har blivit avsatt som ordförande i Sverigedemokraternas kommunförening i Örebro och vid årsmötet petades han från posten som andre vice ordförande i distriktet. Nya styrelsen beslutade också att inte låta honom kandidera för partiet i valet i höst. I dag, tisdag, ska kommunstyrelsen i Örebro klubba att han ska ersättas som kommunalråd på deltid av partikamraten Lars Källström.

De nya polisanmälningarna om sexuellt ofredande och ofredande var nyheter för Sverigedemokraternas distriktsordförande Daniel Spiik.

– Det här låter synnerligen allvarligt, kommenterar han polisanmälningarna.

För en månad sedan startade partidistriktets tidigare styrelse ett uteslutningsärende mot Lennart Johansson. Frågan om han ska uteslutas ur partiet kommer upp på nästa partistyrelsemöte.

NA har sökt Lennart Johansson, men inte lyckats få kontakt.

Lennart JOhansson är polisanmäld för två fall av sexuellt ofredande och ett fall av ofredande.

Mer läsning

Annons