Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sydkoreas kärnkraft utsatt för cyberattack

En kvinna omkom efter att ha blivit påkörd av en bil i småländska Aneby.Sydkorea  ber USA om hjälp att undersöka en cyberattack mot landets kärnkraft.Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

Lokalt–Det har varit en lugn natt i länet, säger Peter Persson, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

En kvinna ska dock ha stoppats efter en vinglig bilfärd melan Karlskoga och Örebro.

– Hon är misstänkt för drograttfylleri, säger Peter Persson, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Sverige

En frihetsberövad för kvinnas död 

En kvinna omkom i samband med att hon blev påkörd av ett fordon i småländska Aneby. Kvinnan var vid tillfället ute och rastade sina hundar. En person är frihetsberövad och misstänkt för grovt vållande till annans död. (TT).

22-åring död efter gängattack

22-åringen, som misshandlades grovt av ett gäng på ett tiotal personer i Skärholmen i södra Stockholm i helgen, är död, enligt polisen.

- Han avled på sjukhus tidigt i måndags natt alternativt sent i söndags kväll, säger Lars Burman, stationsbefäl på Söderortspolisen (TT).

Världen

IS driver sexoffer till självmord 

(TT-AFP) Flera kvinnor och flickor ur den yazidiska minoriteten i Irak som tvingats bli sexslavar åt medlemmar i den grymma jiahdiströrelsen Islamiska staten (IS) har begått självmord eller försökt att ta sina liv.

Uppgifterna kommer från Amnesty International och människorättsorganisationen ger flera konkreta fall där unga kvinnor och flickor drivits till självmord.

"Icke-känslig" cyberattack mot Seoul 

(TT-Reuters) Åklagare i Sydkoreas huvudstad Seoul ber USA om hjälp att undersöka en cyberattack mot landets kärnkraft, uppger officiella Seoulkällor.Hackarna ska dock endast ha kommit över "icke-känsligt" material.

- Sydkorea utesluter inte att Nordkorea är inblandat i cyberattacken mot landets kärnkraftsföretag och har bett USA bistå utredningen, meddelar en tjänsteman som arbetar med frågan, enligt Reuters. 

Sent på måndagskvällen kom även uppgifter om att Nordkoreas internet slagits ut.

Mer läsning

Annons