Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Systrar misshandlade otrogen man brutalt

De två systrarna stod och lurpassade på en man utanför hans lägenhet. När han kom ut attackerades han bakifrån och misshandlades. Örebro tingsrätt dömer nu kvinnorna för misshandel.

Annons

Händelsen inträffade under hösten 2012. Mannen, som hade varit tillsammans med den äldre systern, hade precis lämnat hemmet när han angreps bakifrån. Enligt den äldre systern hade mannen tidigare varit otrogen.

De två systrarna, båda i 30-årsåldern, sparkade och slog mannen under drygt fem minuters tid utanför bostaden i Örebro. Ett vittne larmade polisen och beskrev misshandeln som brutal.

Systrarna åtalades för grov misshandel, men tingsrätten dömer nu kvinnorna för misshandel av normalgraden. Rätten anser att misshandeln har varit mycket allvarlig, men inte så hänsynslös att den ska bedömas som grov.

Den äldre systern döms även för skadegörelse efter att ha klottrat på mannens lägenhetsdörr och förstört hans brevinkast. Hon döms också för två andra fall av misshandel. Straffet blir skyddstillsyn med 220 timmars samhällstjänst. Om fängelse hade valts som påföljd skulle det motsvarat fängelse i tio månader, skriver tingsrätten.

Den yngre systen döms till skyddstillsyn och 180 timmars samhällstjänst. Något som hade motsvarat åtta månaders fängelse.

Mer läsning

Annons