Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Systrar startade glassigt fik

Ett glasskafé har öppnat i Örebro. Det är två systrar, Sofie och Sussi Widlund, som dragit i gång verksamheten på Stortorget.

Annons
Sommarsvalka. Lillasyster Sussi, 23, och storasyster Sofie Widlund, 27, har öppnat ett glasskafé ihop.

Det var för ett par veckor sedan som Triumf glasskafé öppnade. För systrarna Widlund har det varit en intensiv tid för att komma i ordning och få rutin på jobbet.

Hur kom det sig att ni startade det här?– Vi ville öppna något eget och vi tänkte att ett glasskafé finns ju inte sedan tidigare i Örebro. Dessutom har vi jobbat åt Triumfglass. Vi har sålt glass i kiosken och jag har också jobbat på Triumfglass kontor, berättar Sofie.

Triumfglass har väl en koppling till Örebro?– Ja, det var Arne Müntzing som startade Triumfglass. Han bodde först i Örebro och började med att sälja glass på Storbron. Vi har förresten en bild av honom från 1930-talet när han står och säljer glass som vi ska förstora upp och ha över en hel vägg här i kaféet, säger Sofie, och Sussi fortsätter.

– Müntzing flyttade sen till Göteborg och det var där han drog i gång företaget. Nu är det Arnes son som driver det och vi fick en fråga om vi ville starta ett glasskafé här.

Kan man driva ett glasskafé året runt, eller bara på sommaren?– Vi vill ha öppet året runt och vi har ju också en espressomeny och vanliga bakverk, som till exempel kladdkaka, säger Sofie.

– Och till hösten kan vi kanske ha en annan inriktning, med till exempel enklare luncher, säger Sussi.

Hur har det funkat så här långt?– Det har varit jätte, jättemycket hårt jobb men gått jättebra. Det är så många som kommer in och säger att de tycker det är så kul med ett glasskafé här.

Hur är det att jobba med sin syrra?– Jag är så glad att det är just henne jag jobbar med, säger Sofie och nickar bort mot lillasyster Sussi som just serverar en kund.

Sussi säger samma sak när hon kommer tillbaka:

– Jag tycker det funkar riktigt bra. Vi har en sån bra relation och jag tror inte jag hade klarat av det här tillsammans med någon annan. Det är väldigt intensivt att jobba så här. I bland går vi så klart varandra på nerverna men då får vi gå ut och lugna ner oss en stund.

Okej, en sista fråga. Vilken är er favoritglass?– Jag säger mjukglass, med kolasås, så tråkig är jag, påpekar Sofie och skrattar lite.

– För mig blir det yoghurtglass – och pecannötkola, svarar Sussi.

Mer läsning

Annons