Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tåg och bussmen inget bus?

Är det stökigt och busigt på Örebro central? Det kommer signaler om det. Stadsliv kollade läget på stationen, från tidig morgon till sen kväll.

Annons
Örebro Central. Många upplever att det är busigt och stökigt på denna stora samlingsplats.

Insändare har det varit i NA. Och redaktionen har kontaktats av de som uppger att det är stökigt på centralstationen. Har påstötningarna om bus någon grund? På de timmar som redaktionen var där kunde vi inte märka något obehag. Men visst, Stadsliv reportrar var inte på plats varje minut under dagen. Och detta var bara ett nedslag en vanlig vardag i veckan.

Från polisens sida säger man att oroligheterna varierar från tid till annan:

– Just nu är det ganska lugnt på Resecentrum, men under perioder upplever man att det är oroligare och stökigare, säger Måns Ersmark, chef för Örebropolisens citygrupp.

Platser som stationen och Resecentrum drar till sig olika slag av människor, fortsätter han.

– Det kan vara människor med missbruksproblem. Bara det att någon ligger och sover på en bänk kan skapa otrygghet.

Tomas Lundin på Jernhusen, en av fastighetsägarna, är sammankallande i den samordningsgrupp som jobbar med frågor kring stationen. Han säger:

– Just den här frågan tar vi upp varje gång vi träffas. Nu är det ganska lugnt, men det kan variera från en dag till en annan. I bland är det tiggare där, eller alkoholister och uteliggare. Men det problemet finns ju i de flesta städer och jag tycker inte det är värre nu än tidigare.

I dagens tidning, NA Stadsliv, kan du läsa mer om Örebro centralstation.

Mer läsning

Annons