Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Takbedragare kan varafilmade i banklokalerna

Polisen sätter sitt hopp till bankens övervakningskameror. De två män som lurade 89-åriga Birgitta på över 230 000 kronor kan vara filmade.

Annons

– Vi ser allvarligt på brott mot gamla och därför prioriterar vi det här ärendet, säger förundersökningsledaren kriminalinspektör Max Jondelius på Örebropolisens ekorotel.

FörskottsbetalningarDen 10 juni berättade NA om 89-åriga Birgitta som blev bedragen på 232 000 kronor i våras. Två män uppgav sig vara takläggare. De krävde mer och mer i förskottsbetalning och till slut hade hon betalat dem nästan allt hon hade på sitt sparkontot. Männen hade också fått alla kontanter hon hade hemma.

Birgitta tog på sig skulden och menade att det som skett var hennes eget fel i och med att hon låtit sig luras.

– Ingen skulle kunna vara så dum som jag, sa hon.

PolisanmäldeHon ville först inte polisanmäla saken, men när polisen ringde upp och hjälpte henne att göra en anmälan förändrade det saken.

Nu ligger ärendet hos polisens avdelning för ekonomiska brott.

– Vi jobbar med ärendet och har pratat med målsägaren och ett vittne. Vi har också en del andra ledtrådar som jag inte kan gå in på eftersom det rör en pågående förundersökning, fortsätter han.

Finns det filmer från bankens övervakningskameror som polisen kan få tillgång till?– Vi håller på att begära ut sådana, men det brukar ta lite tid.

Birgitta själv har gått vidare. Hon vill helst glömma det som hände.

– De där pengarna ser jag nog aldrig mer. Vi får hoppas att de var till nytta för de där två, säger hon.

Mer läsning

Annons