Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tävling om vem som får jobbet

Fler än 600 av Örebro kommuns korttidsvikarier kommer att påverkas av ett helt nytt och unikt anställningsförfarande. Den 1 september tog ett privat företag över vikariaten på kommunens förskolor, och inom kort ska hälften av vikariaten i äldreomsorgen skötas av ett privat företag.

Annons

Ingen kommun i landet har lagt ut så mycket korttidsrekrytering på externa företag som Örebro nu gör.

– Vi kan inte jämföra med någon kommun. Däremot vet vi att flera sneglar på det vi nu gör, säger Maria Cederskär, personalspecialist på Örebro kommunledningskontor.

När det gäller äldreomsorgen kommer det dessutom att bli som en tävling mellan Örebro kommun och ett privat bemanningsföretag. Äldreomsorgen delas i två områden, en för öster och en för väster. Det privata bemanningsföretaget Proffice Care AB ska tillsätta vikariaten i den östra delen och kommunens nya bemanningscentra i den västra. Efter närmare ett år ska kommunen utvärdera för att avgöra vem som har klarat uppdraget bäst.

Detta försök i äldreomsorgen kommer att börja senare i höst eller vinter. Men redan nu, från 1 september, har företaget Pelmatic Sweden AB i Karlskrona tagit över tillsättningen av alla korttidsvikariat på kommunens förskolor.

I slutet av nästa år ska det arbetet utvärderas: Klarar Pelmatic att få fram vikarier snabbt på morgnarna? Har företaget kompetent personal? Är kvaliteten tillräckligt hög? Och – inte minst viktigt – kan kravet på kontinuitet uppfyllas så att förskolorna inte får ständigt nya vikarier utan personal som barnen känner?

– Tillsättningen av korttidsvikarier har inte fungerat bra, vi måste hitta nya lösningar på gamla problem. Bemanningsföretag är ju proffs på bemanningar, därför ska de komma in i arbetet, säger Staffan Werme, (FP).

– Visst blir det som en tävling i en del av det här projektet, det är bra för alla att man måste tävla om kvaliteten, fortsätter han.

Han påpekar också att kommunen kan slippa oönskade inlasningar, om bemanningsföretag används.

Politikerna i kommunstyrelsen har varit eniga om grunderna för försöket.

De senaste åren har korttidsvikariaten hanterats på olika sätt inom olika områden i kommunen. Det har inte funnits någon vikariepool utan en vikarieförmedling. Men många arbetsplatser har försökt lösa situationen med en egen lista på personer de kunnat ringa till.

– Det har kunnat ta lång tid, som personalen behövt för annat, säger Staffan Werme.

För att få enhetliga rekryteringar genomför Örebro kommun nu det nya. Kommunen har bildat ett bemanningscentra dit personal ska ringa när en vikarie behövs. Centrat skickar uppdraget till det privata företaget, om det är dit det ska.

Det handlar framförallt om timavlönade, alla de hundratals som rycker in med kort varsel när någon är sjuk.

– Vi vill få bättre kontroll på vilka som blir vikarier, om de har utbildning, kompetens och är lämpliga för jobbet. Det kan vi få med enhetlig rekrytering, säger Maria Cederskär.

– Det kan också ge bättre arbetsvillkor om de timavlönade i stället blir anställda av bemanningsföretaget.

Mer läsning

Annons