Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxislinga byggs vid Örebro central

Bussar och taxibilar har trängts på Resecentrum. Men nu ska taxibilarna få en egen rundslinga.

Annons

- Bussförarna har reagerat över att det är trångt vid infarten. De kanske har behövt gå ur bussen och prata med taxichaufförerna och ibland blir det hårda ord. Det är till och med så att det lagts varsel om skyddsstopp, berättar Bo Fredriksson, trafikplanerare i Örebro kommun.

Örebro kommun investerar nu två miljoner i en särskild taxistation för att göra resecentrum mindre trångt. Taxibilarna får en egen rundslinga från Östra Bangatan, med uppställningsplats för 14 bilar.

- Vi har diskuterat olika lösningar i ett och ett halvt år, och alla har enats om att det här blir bra, säger Bo Fredriksson.

Resecentrum byggdes med tanke på en miljon bussresenärer – men siffran har redan fördubblats. Stadsbussarnas nya linjenät innebär även att den trafiken ökar med 60 procent - nu när höst- och vintertidtabellen börjat gälla.

Arbetet framför Centralen började den 27 september och ska vara helt klart den 10 december. Entreprenör är NCC.

- Arbetet kommer inte att påverkar trafiken särskilt mycket. Just nu går det ut lite på ena filen av Östra Bangatan, men kommer snart att kunna flytta in. Det mesta arbetet sker på insidan, säger Thomas Hjelm på tekniska förvaltningen i Örebro.

Även efter ombyggnaden kommer privatbilister kommer att kunna svänga in vid Örebro station för att släppa av eller hämta resenärer – men till skillnad från i dag blir det enkelriktat. Utfarten blir vid långtidsparkeringen på andra sidan Västra Nobelgatan.

Torget framför stationen har varit en lite död punkt, tycker Bo Fredriksson

- Nu kan det bli lite liv och rörelse där.

Mer läsning

Annons