Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teknisk undersökning först nästa vecka

(UPPDATERAD) Sent på onsdagskvällen larmades räddningstjänsten till en brand i ett hus på gamla Arlaområdet i närheten av Svampen på Norr i Örebro.
– På grund av rasrisk kommer vi genomföra tekniska undersökningen första nästa vecka, säger polisens vakthavande befäl Anders Wallin.

Annons

Det eldhärjade huset är det enda kvarvarande på det gamla mejeriområdet. Övriga byggnader har rivits

Larmet om branden i det stora tegelhuset kom strax före klockan 23 på torsdagskvällen. När räddningstjänsten kom fram var stora delar av taket övertänt och det slog upp stora eldslågor.

En stor styrka

från Nerikes brandkår fanns på plats och bekämpade elden. Bland annat fick rökdykare ta sig in i byggnaden.

Ingen människa ska ha kommit till skada i branden.

Brandorsaken är fortfarande okänd. Polisen utesluter inte att branden är anlagd och rubricerar händelsen som grov skadegörelse genom brand.

– Vi kommer att

genomföra en teknisk undersökning. Men först ska det göras en riskbedömning på grund av rasrisken. Så troligtvis kommer den tekniska undersökningen göras först nästa vecka, säger Örebropolisens Anders Wallin.

Trafiken i den norrgående riktningen på Östra Bangatan spärrades av för trafik under en stund när det brann. Även cykelbanan i närheten av brandplatsen stängdes av.

På grund av den kraftiga rökutvecklingen uppmanades boende i närområdet att stänga dörrar, fönster och ventilation.

Vid tvåtiden på natten var branden under kontroll. Det förelåg aldrig någon direkt risk för att elden skulle spridas vidare till andra byggnader i närheten.

Mer läsning

Annons