Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Testa: har du vad som krävs för att bli miljonär?

Det populära programmet ”Postkodmiljonären” hade uttagning i Örebro. En som testade lyckan var läraren Mattias Ottosson.
– Det brukar gå bra hemma i soffan, säger han och ler.

Annons

Många personer hade sökt sig till Stora Hotellet i centrala Örebro på onsdagskvällen för att svara på ett allmänbildningsprov som produktionsbolaget Eyeworks tagit fram. Provet bestod av 40 frågor. Deltagarna hade tio minuter på sig.

– Det var många frågor om många olika områden, en stor spridning så det gäller att ha en breda kunskaper. Det är nog på gränsen att jag kommer med, säger Mattias Ottosson som gjorde quizet.

– Det är min sambo som tycker att jag borde ställa upp i programmet. Det brukar ju gå bra hemma i soffan. Så nu är det upp till bevis, ler han.

Inga livlinorVanessa Prytz arbetar som castingansvarig till ”Postkodmiljonären”. Hon berättar att de sökande bör ha 30 rätt på de 40 frågorna för att vara aktuella.

– Sen gör vi en bedömning från fall till fall. Om en person verkar väldigt intressant och kunnig, men hamnat under 30-gränsen kan han eller hon komma med ändå, berättar Vanessa.

Får de ha några livlinor när de gör provet, typ ringa en kompis?

– Haha, nä det får de inte. Och nu har de inga alternativ heller.

Michael Netterstad jobbar som frågeredaktör för ”Postkodmiljonären” och bevakade deltagarna så de inte fuskade.

– Det är svårt att säga om det är någon särskild yrkesgrupp som brukar tävla i programmet. Men det är många akademiker som är med, men även snickare och undersköterskor, säger han.

Det här är Postkodmiljonären

Postkodsmiljonären är ett frågesport– och lotteriprogram i TV4 och programledare är Rickard Sjöberg. Programmet hette tidigare Vem vill bli miljonär? och då var det Bengt Magnusson som höll i det. Hittills har bara fyra personer svarat rätt på sista frågan och därmed vunnit en miljon. Deltagarna får fyra olika svarsalternativ till varje fråga. Dessutom kan de använda olika livlinor, som att till exempel ringa en kompis.

Mer läsning

Annons