Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thaisalongernas dåliga rykte kan svärta ner hela branschen

– Thaimassagesalongernas dåliga rykte kan smitta av sig på hela branschen.Det säger Peter Feldt, generalsekreterare på Kroppsterapeuternas yrkesförbund med 4 500 medlemmar.

Annons

 – För många år sedan visste folk inte riktigt vad massage var, men de senaste 20 åren har inte det varit något problem. Men nu riskerar ordet massage att få en annan innebörd än det som det står för, fortsätter Peter Feldt.

Thaimassageguiden är en sida på nätet som listar antalet salonger i olika städer. I Örebro finns 17 stycken.

– Jag har inget att jämföra med, men spontant låter det mycket. Man undrar lite grann om det etablerat sig en oseriös verksamhet i just Örebro, säger Peter Feldt.

Samtidigt är han noga med att påpeka att det finns många seriösa och duktiga thaimassörer.

– Jag vet att det finns en och annan salong som erbjuder olagliga tjänster. Men det är även många seriösa salonger som får skamliga förslag från sina kunder. Så det här slår åt olika håll så att säga.

Kroppsterapeuternas yrkesförbund organiserar massageterapeuter, friskvårdskonsulenter, kostrådgivare med flera. Dock inte thaimassörer.

– Vi organiserar folk som har lite längre utbildningar inom friskvårdsbranschen. Thaimassörer har en väldigt liten utbildning och de har ingen egen branschorganisation, säger Peter Feldt.

Mer läsning

Annons