Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thorengruppen överklagar avslag

Skolinspektionen har gett Thorengruppen avslag på ett flertal utbildningar som de vill starta - nu överklagas beslutet till förvaltningsrätten.

Annons

Thorengruppen har ansökt om att få starta förskoleklass, grundskola med årskurs 1-9 och fritidshem vid Thoren Framtid i Örebro. I juli beslutade Skolinspektionen att avslå ansökan baserat på en rad punkter som Thorengruppen nu överklagar. I sin överklagan skriver de att avslaget baseras på en rad missförstånd ”där slutsatserna bygger på felaktiga fakta”.

Skolinspektionen hänvisar bland annat till skollagen där det står att grundskoleelever ska ha tillgång till skolbibliotek. Thorengruppen har i sin ansökan angett att de kommer ha 1000 fysiska böcker och hänvisar till användandet av elektronisk media som framtidens kunskapsförmedling. Skolinspektionen gör dock bedömningen att det inte kan säkerställas att bestämmelserna gällande ett skolbibliotek kommer följas. Skolinspektionen anser även att elevunderlaget inte är bekräftat och att den planerade budgeten således inte heller är tillförlitlig.

Mer läsning

Annons