Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tid för varma känslor

Vi har har huttrat, halkat, snorat, skottat och skrapat bilrutor. Vi har sett mörker när vi vaknat och sett mörker när vi slutat jobbet eller skolan. Vi har längtat i minst ett halvår efter ljuset och värmen. Våren vår vackra väna vän välkomnas.

Annons
Plus och puls. Våren väcker känslor.BILD: LENNART LUNDKVIST

Det är torsdag vid lunchtid i centrala Örebro. Folk söker sig med små lätta steg utomhus. Rester av en till största delen passerad årstid finns kvar, men vad är enstaka snöhögar och lite grus? Ingenting egentligen! Snart är alla spår av Kung Bore borta. Efter dryga 30 år på NA skriver jag medvetet ”snart”, eftersom vårreportage i tidningen tycks framkalla isig ilska hos vädergudarna.

Så tro inte vi slipper det hårda vädret den närmaste tiden, men kom i håg att vi är på rätt väg. Vi går mot bättre tider. Vi tar ett djupt andetag känner den lätta friskhet som bara en nyfödd vår kan erbjuda.

Staden är full av sång. Kvitter, sköra, sköna toner, revirmarkeringar. Fåglarna syns och hörs. Skatan bygger bo och högt upp i ett kan man iaktta grönfink. Senare på kvällen bjuder koltrasten på livekonsert. Den örebroare som går eller cyklar längs Svartån och så småningom hamnar i Oset kan upptäcka och njuta av sånglärka och tofsvipa.

Okej, när du vaknar är det kanske minusgrader och ishavsvind, men kom ihåg att det barska och brutala vädret är övergående. Det blir ljusare för varje dag. Söndagen 27 mars övergår vi till sommartider, hej, hej!

Mer läsning

Annons