Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till minne av Nini Elgström: "I nästan tio år samlades vi omkring henne för att lyssna och lära"

Artikel 40 av 93
Minnesord i NA
Visa alla artiklar

Annons
I en ålder av 78 år avled örebroaren Nini Elgström den 18 november. Foto: Privat

När Nini återvände till Örebro från Skåne som pensionär valde hon att bli medlem i vår förening, SPF Kamraterna. Vi hade inom föreningen fört många diskussioner om hur vi skulle kunna föra in musik i vårt programutbud, frågan var bara i vilken form. Nini involverades i våra funderingar och på kort tid föddes tanken på musikcirklar som hon åtog sig att leda. Planerna presenterades för medlemmarna vilket resulterade omgående att över 50 anmälningar kom in.

Vi hade kontakt med Studieförbundet Vuxenskolan för att organisera cirkeln under rubriken ”Musik för själ och hjärta”. Resultatet blev en delning i två grupper som Nini med glädje tog på sig uppdraget att leda.

Vi kom fram till att olika musikstilar och indelning i olika teman skulle ge en större bredd på musikupplevelsen. Nini tog med oss genom alla världsdelar och dess musik.

Flera av oss lockades till att uppleva musiken på olika platser såsom Dalhalla, Opera på skäret, Oslo, Wien, Verona med flera platser.

Vi närmade oss ett 10-årsjubileum 2018 och som bland annat skulle innehålla återblick på åren som gått. Nini var entusiastisk för uppgiften men hennes sjukdom satte stopp.

Det är med stor sorg och saknad som vi insett att Nini inte längre kommer att guida oss i musikens underbara värld. I nästan tio år samlades vi omkring henne för att lyssna och lära. Det var kanske inte alltid för den djupa gedigna musikkunskapen som vi gick till musikcirkeln. Vi gick lika mycket för att få tas om hand och underhållas av Nini, som med mycket fast hand och dramatiska utspel talade om att så och så är det.

Vi hade hoppats på ytterligare år av lyssnande, men nu blev det inte så.

Vi saknar dig Nini.

För SPF Kamraterna, Adolfsberg

Ove Lindgren

Gunnar Olsson

Mats Otterström

Vill du skriva ett minnesord?

NA publicerar kostnadsfritt minnesord efter nyligen avlidna personer. Vi avvaktar dödsannonsen och publicerar sedan minnesordet.

Några saker att tänka på:

► En bra maxlängd är cirka 2 500 tecken, då minnesordet annars blir för texttungt. 2 500 tecken motsvarar ungefär en A4-sida text.

► Undvik att skriva i du-form, eftersom texten ju riktar sig till NA:s läsare.

► Av upphovsrättsliga skäl kan vi inte publicera utdrag ur dikter och sånger.

► Vi publicerar gärna en bild av den avlidne.

► Glöm inte dina kontaktuppgifter, om vi behöver fråga dig om något.

Om du vill mejla: [email protected]

Om du vill skicka brev: NA, Familjeredaktionen, Klostergatan 23, 701 92 Örebro.

Om du har frågor: Mejla till [email protected] eller ring 019-15 50 90.

Redaktionen kan komma att redigera insänt material.

Alla artiklar i
Minnesord i NA
Annons