Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillslag mot lägenhet efter skottlossningen

Efter skottlossningen i Örebro har polisen genomsökt en bostad tillhörande två män med utpekade kopplingar till en kriminell organisation.

Annons
Polisen spärrade av ett område mellan Ekersvägen och Apelvägen efter skottlossningen i torsdags kväll.

En 23-årig man blev i torsdags kväll skjuten i benet på Apelvägen i bostadsområdet Hjärsta i Örebro. Mannen är väl känd av polisen sedan tidigare, och han har inte varit särskilt pratsugen i förhören.

– Därför är vi än mer beroende av information från annat håll, till exempel allmänheten, säger polisens kommunikationschef Mats Nylén.

Polisen uppges inte ha någon klar bild över varför skottlossningen ägde rum.

– Det kan handla om allt från vådaskott till en intern dispyt, säger Mats Nylén.

Stor polisinsatsEnligt flera källor till NA gjorde flera polispatruller ett tillslag mot en lägenhet i Markbacken efter skottlossningen på torsdagskvällen.

I lägenheten bor två 23-åriga män som är dömda för flera brott. Den ene för bland annat vapensmuggling, grovt vapenbrott, misshandel, narkotikabrott och rattfylleri. Den andre för bland annat narkotikabrott och rattfylleri. Båda har varit åtalade för rån och övergrepp i rättssak. De har också pekats ut som medlemmar i en kriminell organisation.

Utredning på sparlågaÖrebropolisen vill inte kommentera några uppgifter om de två 23-åringarna.

Enligt Lars-Olov Lundh, chef för länskriminalpolisens rotel för grova brott, väntas utredningen gå på sparlåga under helgen.

– Om inget annat händer får det nog anstå till på måndag, säger han.

Mer läsning

Annons