Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tilltänkt föreningslokali Vivalla vandaliserad

Matsalen som skulle bli en samlingsplats för föreningar utan lokal har blivit utsatt för skadegörelse.

Annons

12 föreningar är nu än längre från inflyttning i lokalen.

-Det var porslinskross över hela golvet, tavlor som barn har gjort var sönderslagna, säger Ayescha Özturk ordförande för Vivallas Hembygdsförening.

I Öknaskolans matsal hade någon brutit sig in och kastat ut allt porslin från köket och ut över matsalens golv. Allt var krossat berättar Michael Neumann medlem i Hembygdsföreningen som upptäckte förödelsen när han kom till lokalen på fredagen.

Lokalen skulle bli hemvist för 12 föreningar i Vivalla som i nuläget saknar lokal. Föreningarna hade blivit lovade av kommunen ett tvåårigt rivningskontrakt i den del av Öknaskolan som lämnades kvar vid rivningen, matsalsbyggnaden. Bland flera ansåg Vivallas Hembygdsförening att kontraktet var alldeles för kostsamt och kortvarigt så de överklagade beslutet säger Ayescha Özturk. Tvisten ligger nu hos kammarrätten i Götebrg och väntar på beslut.

Lokalen har klarat sig

Några föreningar har haft möten i lokalen men nu går inte ens det och vem som ska åtgärda skadeverkningarna utav vandaliseringen är oklara just nu.

-Det här måste ha hänt någon gång de senaste dagarna för jag var där för inte så länge sen, säger Ayescha Özturk. Hon berättar också att skadorna bara var på inventarier och inte på själva lokalen.

Polisen undersökte lokalen under fredagen och det är rubricerat som skadegörelse, berättar vakthavande befäl Per Clavell vid Örebropolisen.

Mer läsning

Annons