Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timmerupplaget vid vägkantenkan ha brutit mot väglagen

Hade inte timret stått vid sidan av vägen så hade bilen fortsatt rakt ut på gärdet. Kanske hade den 21-årige föraren överlevt smällen. Kanske inte. Men bilen hade i alla fall inte totaldemolerats.

Annons
Olyckan inträffade i höjd med Götlunda vid Örebros sida av länsgränsen. Det var två bilar som krockade på länsväg 823.

Fredagen den 2 juli dog en 21-årig man i en bilolycka vid Götarsvik på länsväg 823.

Enligt flera uppgifter kom han i väldigt hög fart från Örebrohållet. Då krockade han med en annan bil som gjorde en vänstersväng på vägen.

Intill olycksplatsen fanns en bussficka som löpte parallellt med länsvägen. Där mellan fanns en smal landplätt med en busskur och en timmerhög. Vid krocken flög 21-åringens bil genom busskuren och in mot den uppställda högen med timmer. Där tog det stopp. BMW:n landade på högkant 70 meter bort från smällen. Söndertrasad. Den 21-årige föraren omkom på platsen.

Polisen har under sommaren arbetat med förundersökningen kring olyckan. Än är den inte färdig. Förundersökningsledaren Håkan Rydstrand har under arbetet kollat på flera faktorer. En faktor var timret.

Brott mot väglagen?

– Det finns misstanke om att ägaren har lagt upp timret för nära vägen. Det är då brott mot väglagen. Det är svårt att säga exakt vilken inverkan det haft för utgången. Men det är helt klart att timret legat olämpligt på platsen, säger Håkan Rydstrand. 

Han säger att det är den som har beordrat att lägga upp timret på platsen som är ansvarig då. 

Kenneth Garman var på plats vid olycksplatsen som styrkeledare vid Arboga räddningstjänst.

– Om man tittar på den andra bilen så var den trasig i fronten. Men ändå inte totalkvaddad. BMW:n var bara smulor. Jag tror att det var timmerstockarna som gjorde att bilen blev helt demolerad. Men det är svårt att spekulera vad som hade hänt och inte hänt., säger Kenneth Garman och fortsätter:

– Bilen hade kanske fortsatt och kört ut på gärdet. Sen om den unge mannen hade klarat sig ändå vet man inte.

Mer läsning

Annons