Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio personer gripna efter skottlossning

(UPPDATERAD 05.30)
Tio personer som är misstänkta för grovt vapenbrott greps efter en stor polisinsats i en bostad utanför Örebro sent på tisdagskvällen.

Annons

Upprinnelsen var att ett vittne som hade hört två kraftiga smällar ringde till polisen och anmälde händelsen strax före klockan 21.

- Vittnet hade uppfattat att smällarna var pistolskott eller liknande, säger Jan Matérne, länsvakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Vittnet hade också sett två personbilar köra iväg från den plats där smällarna hördes.

Med anledning av ishockeyderbyt mellan Örebro och Karlskoga var det många poliser i tjänst den här kvällen och flera patruller skickades omedelbart till platsen där smällarna hade hörts.

- Ganska snart vick vi stopp på en av bilarna. I den fanns några personer som är kända av oss sedan tidigare och vi hittade också en hagelpatron i bilen, säger Jan Matérne.

Några av personerna hade anknytning till en bostad i närheten och sedan flera polispatruller anslutit gjordes ett tillslag i den aktuella bostaden.

- Det fanns flera personer i bostaden och där hittade vi också ett hagelgevär samt en hel del ammunition, säger Jan Matérne.

Polisinsatsen resulterade i att totalt tio personer, åtta män och två kvinnor i varierande åldrar, greps och fördes till polishuset i Örebro.

Samtliga är misstänkta för grovt vapenbrott.

De gripna har suttit i förhör under natten.

Orsaken till skottlossningen är fortfarande okänd.

Tidigt på onsdagsmorgonen anhölls åtta av de gripna personerna av åklagare. De två kvinnorna försattes på fri fot.

Mer läsning

Annons