Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjejernas drömresa till Spanien gick upp i rök

Tjejerna i Hovsta IF F98/99 har jobbat ihop pengar och i ett och ett halv år sett fram emot att resa till Barcelona på träningsläger. Nu har flygbolaget Spanair ansökt om konkurs, och deras drömresa kanske bara blir en dröm.

Annons
Ledsna. 75 000 intjänade kronor kan ha gått upp i rök för de här tjejerna.

Tjejerna i laget har delat ut reklam, knackat dörr och sålt allt från amaryllis till choklad. Målet har varit att skrap ihop pengar till ett träningsläger i Santa Susanna, en bit utanför Barcelona den 31 mars till 4 april. Där skulle de träna och spela träningsmatcher, men även se en match med storlaget FC Barcelona.

– Det är en rolig grej för laget och bra för lagkänslan, säger Ellen Forsberg.

– Man kanske bara kommer iväg på en sådan här sak en gång, säger Lovisa Zetterling.

30 biljetter köptaPå fredagskväll såg lagledaren Fredrik Forsberg att Spanair hade ansökt om konkurs. Med ledare, spelare och föräldrar inräknade hade man köpt 30 biljetter av det spanska flygbolaget, och nu är hela träningslägret i fara.

– Det är fruktansvärt, säger han.

Biljetterna kostade runt 75 000 kronor och är betalade med kontokort, och nu hoppas att Fredrik Forsberg att de snabbt kan få pengarna tillbaka och boka nya flygbiljetter med något annat bolag.

– Det är flygbiljetterna som är det kritiska. Själva träningsanläggningen där nere är bokad. Men skulle vi inte hitta någon annan möjlighet att få biljetter får vi ställa in det, och det vore verkligen synd, för det här är något som spelarna har längtat efter i över ett år, säger Fredrik Forsberg.

JätteledsnaSpelarna fick ett sms på lördagen från lagledarna att träningslägret är i farozonen.

– Det är jättetråkigt eftersom vi planerat det så länge och alla är så taggade att åka iväg, säger Ellen Forsberg.

– Vi blev jätteledsna. Det här är något man sett fram emot jättelänge och så blir det inte, säger Ellen Jonsergårdh

Mer läsning

Annons