Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjejtrio återuppstår med nytt namn

Detta är en tonsatt historia om nu och då, systerskap och kärleksfullt agg till dom där bröderna Stenmarck. Sisters in arms minns och ser framåt. Närmast i tiden väntar en konsert på Makeriet på lördag kväll.

Annons
På Makeriet. Åsa Bergfalk, Therese Blixt och Mia Dubbelman bildar Sisters in arms.

I dag kallar de sig Sisters in arms, men för drygt 20 år sedan, bildade Åsa Bergfalk (då Jonsson), Therese Blixt och Mia Dubbelman (då Nordström) Kolibris. På tidigt 90-tal sjöng de på olika evenemang och var med i Talangentävlingen.

– Men Martin och David Stenmarck vann eftersom de var så bra. Sedan dess har vi ett lite ömt och kärleksfullt agg till dem. Det roliga är att vi senare sjöng ihop med dem, berättar Åsa och får verbalt stöd av Therese och Mia. De bjuder på ett crescendo av minnen från musikstaden Örebro: Kulturskolan, ledsagare i deras då unga liv är Cay-Lennart, som en jazzakademi, Fred Sjöberg och Björn Johansson, körledare samt Lena Widestrand, eldsjäl i Brunnsparken. Kolibris splittrades 1993. Tjejerna gick olika vägar, men en stark vänskap mellan dem levde vidare. När Mia Dubbelman nyligen fyllde 40 kom de på idén att återbilda trion, nu som Sisters in Arms.

– På lördag på Makeriet blir det lite akustiskt och country och rock, Dolly Parton och Bruce Springsteen. Det blir mycket stämsång, berättar systrarna i kör.

1993. Kolibris med dansarna Anna och Madeleine Larsson. Therese Blixt, Mia Dubbelman och Åsa Bergfalk.
Det var då. Året är 1992 och trion kallar sig Kolibris. Från vänster Åsa Bergfalk, Therese Blixt och Mia Dubbelman.
Bröderna Stenmarck var bäst.

Mer läsning

Annons