Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar tog sig in via  Elgigantens tak - igen

Efter en möjlig avledningsmanöver kunde tjuvar i natt via yttertaket ta sig in i Elgigantens butik i Marieberg. Ett stort antal mobiltelefoner blev tjuvarnas byte.

Annons

Den så kallade rififi-kuppen var den andra i sitt slag på bara två år. Flera entrédörrar i handelsområdet fick i går kväll brytmärken, och polisens teori är att det kan ha varit för att avleda uppmärksamheten.

- Ja, vi spekulerar kring det. Vid 21.15-tiden i går kväll gick larmet nämligen på Cervera-butiken, också i Marieberg. Där kunde väktare konstatera att det fanns brytmärken på dörren och tillkallade därför polis. Vid ungefär samma tid gick larmet på Elgiganten. Även där fanns brytmärken på en entrédörr. Det kan ju vara så att de låg kvar på taket där och avvaktade för att sedan bryta sig in, säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Inbrottet upptäcktes på onsdagsmorgonen. Tjuvarna har enligt de första uppgifterna stulit mobiltelefoner till ett okänt värde. 

- Vi har tekniker på plats som genomför brottsplatsundersökning och letar efter spår. Man täcker även över hålet - det är ju inte det bästa vädret att ha ett hål i taket i.

Senast Elgiganten drabbades av inbrott var i september 2013 - då körde tjuvar in med en dumper genom entrédörren. Rififi-kupp hade man senast i juni 2012

Mer läsning

Annons