Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tolv berörs när SCB flyttar avdelning

SCBs kommunikationsavdelning slås samman och koncentreras till Stockholm. Tolv personer i Örebro berörs.

Annons

I dag finns Statistiska centralbyråns kommunikationsavdelning på två ställen, Örebro och Stockholm. Men i tisdags togs beslutet att slå ihop de båda enheterna och samla all verksamhet till Stockholm.

– Alla erbjuds att flytta med, berättar Lisa Thiel som är chef för kommunikationsavdelningen. De som inte vill det kommer att erbjudas andra jobb på SCB i Örebro.

Varför gör ni det här?

– Framför allt för att bli en mer effektiv avdelning. Vi tror vi kan effektivisera våra tjänster genom att sitta tillsammans, säger Lisa Thiel.

Förändringsarbetet har gått snabbt. Visserligen började man diskutera nya arbetssätt redan i höstas men då fanns inte en flytt med i planerna.

– Nej, det stämmer. Det alternativet fanns inte med från början utan kom in sent i bilden, säger Lisa Thiel och påpekar att allt har gått snabbt men korrekt till.

Från fackligt håll bekräftar man den bilden. Ulla Ekander-Liew är vice ordförande för fackförbundet ST på SCB.

– Det var en väldigt bra samverkansprocess från början men sedan, när man skulle fatta beslut, gick det väldigt snabbt. Rent juridiskt har man skött det efter befintliga avtal men vi är inte riktigt nöjda med processen, säger hon.

Mer läsning

Annons