Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torbjörn fick rätt och körkortet tillbaka

Torbjörn Marell förlorade körkortet när han körde för fort förbi USÖ, men en vecka senare fick han tillbaka det. Det saknades nämligen en hastighetsskylt.

Annons
När Torbjörn Marell åkte fast för fortkörning vid USÖ fanns det ingen skylt som talade om vilken hastighetsbegränsing som gällde.

Den 16 februari körde Torbjörn Marell från Naturens hus mot USÖ. Det är tillåtet att köra 50 kilometer i timmen på Oljevägen men strax före Skebäcksbron blir det 30. Den hastigheten gäller på Södra Grev Rosengatan och vidare till Alnängsgatan.

– Jag hade inte en susning om att det var 30 kilometer där, säger han.

Han blev dock stoppad av polisen. Hastigheten var 53 kilometer och därmed förlorade han körkortet på plats.

– Det var ett tungt besked. Jag tänkte hur det skulle gå med att köra barnen och med jobbet. Jag har egen verksamhet och måste kunna köra runt, säger han.

Men Torbjörn Marell började fundera. Inte hade det funnits någon 30-skylt. Han kontrollerade detta och det saknades en skylt. Han tog kontakt med polisen, som hänvisade till Transportstyrelsen, men där tog det lång tid. Åtta dagar efter att han miste körkortet ringde han till trafikpolischef Bernt Larsson i Örebro.

– Han ville förstå vad det handlade om och bad att få återkomma. En halvtimme senare ringde han och ville ha registreringsnumret. Efter ytterligare en halvtimma ringde han och sa att de hade kontrollerat allt och bekräftade att jag hade rätt, säger han. En timme senare hörde Transportstyrelsen av sig.

– De sa att nu får du köra bil igen. Själva körkortet får jag på måndag, säger Torbjörn Marell.

Han slipper böter och blir inte av med körkortet. Dessutom har Bernt Larsson begärt hos åklagarmyndigheten att man undanröjer ordningsböterna för fyra andra bilister, som åkt fast vid samma sträcka och tid.

– Det är bra att man påtalar fel, så att vi kan rätta till det så snart som möjligt, säger han. Han har också kontaktat kommunen om den saknade 30-skylten.

– Jag ringde direkt och enligt den handläggare jag pratade med skulle de fixa det i dag, fredag, säger Bernt Larsson.

Mer läsning

Annons