Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trädfällning på Karro får vänta

Efter protester väntar Örebro kommun med att ta beslutet om fällningen av den gamla lönnen på Karros skolgård.

Annons
Fällas eller inte fällas? Det är frågan när det gäller lönnen på Karros skolgård.BILD: KICKI NILSSON

Beskedet väntas nu komma nästa vecka.

– Innan definitivt beslut om trädfällning tas vill vi i trädrådet ta del av protesterna. Vi vill studera argumenten för att inte ta ned trädet. Jag räknar med att vi i slutet av vecka 9 ska kunna ge besked om vad som ska hända med trädet, förklarar Michael Sandström som är kommunens trädansvarig och med i gruppen som ska fungera som expertpanel om träd planeras tas ned.

Träd väcker känslor. Träd väcker minnen.Så skrev Stadsliv i förra veckan då vi berättade att den stora gamla lönnen på Karros skolgård skulle avverkas i slutet av denna vecka..

Artikeln väckte uppenbarligen känslor och minnen eftersom läsare motsatte sig en fällning och skrev till Örebro kommun.

En av dem som är emot en fällning vill att beslutet att fälla trädet ska omprövas. Brevskrivaren yrkar på att lönnen på Karolinska skolans gård inte skall fällas. Brevskrivaren föreslår ”att en extern expert, förslagsvis från SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet, i Uppsala, bör anlitas med uppdraget att utreda om trädet går att rädda och inte för att försöka som nu att motivera en obefogad fällning av trädet på grund av lutning.”

Det är Örebro kommuns fastighetsbolag Futurum som har önskat att trädet ska fällas. Futurum har bland annat tänkt på att lönnen lutar och kan falla på människor i närheten.

Mer läsning

Annons