Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träffpunkt får nya lokaler

Första september drar renoveringen av Oxhagens centrum igång. Det är Träffpunkts lokaler som ska byggas om. I källaren ska det bli fritidsgårdsverksamhet.

Annons
Först var det för dyrt men nu ska Träffpunkts lokaler i Oxhagen byggas om.

Efter sju sorger och åtta bedrövelser ska nu äntligen Träffpunkts lokaler i Oxhagens centrum byggas om. Redan i november förra året kunde vi berätta om Öbos planer att rusta upp den slitna centrumdelen och bygga till en källarlokal för ungdomsverksamhet. Men bygget stoppades. Det blev nämligen för dyrt. Budgeten överskreds med ett par miljoner.

Öbo har nu förhandlat med kommunen som lovat betala hyreskostnaderna för föreningskoperativet Träffpunkts lokaler samt ytterligare en lokal där kommunen ska ha jobbcoachverksamhet. Det gör att Öbo kan dra i gång renoveringen.

– Den 1 september är det byggstart, berättar Carl Johan Batz som är ansvarig för Öbos lokaler och förklarar att man håller i stort sett fast vid den ursprungliga planen och bygger till en källardel där det ska vara fritidsgårdsverksamhet.

– Vi siktar på att göra klart bottendelen först, det ska vara klart den 1 december. Sedan fortsätter renoveringen av entréplanet.

Mer läsning

Annons