Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikfällanpå söder

Det finns en mer eller mindre livsfarlig trafikfälla på den så kallade Gustavsviksrakan söder om citykärnan. Där har övergångsstället och den gamla järnvägsövergången till Aspholmen försvunnit. Men refugen finns kvar.

Annons
Livsfarlig fälla. Skyltarna på refugen mitt på Gustavsviksrakan försvinner då och då.

– Varför, undrar en läsare. Det är ju livsfarligt både för motorcyklister och bilister nu när det blir mörkt tidigt på kvällarna.

En annan läsare hävdar att både reflex och en plastkon varit bortplockade vissa helger, vilket gör fällan ännu farligare. Frågan går vidare till Johan Hidman, projektledare för Gustavsviksbron.

– Refugen kommer att tas bort så fort den nya Gustavsviksbron är asfalterad, svarar han. Det sker vilken vecka som helst. Det finns ju ingen anledning att behålla övergångsstället nu när järnvägsöverfarten är stängd.

Den nya genvägen från Aspholmen via Gustavsviksbron till Stenbackevägen kommer att invigas i början av november. Sedan räknar Johan Hidman med att åtta–tio tusen fordon ska välja den vägen och därmed avlasta Rudbecksgatan och centrum.

Men vad blir det för hastighet på Gustavsviksrakan?

– Det kan jag inte svara på i dagsläget. Vi håller på och diskuterar olika alternativ för hastigheten, kanske 50 + 70 eller rent av 60km/tim på hela sträckan. Mer kan jag inte säga i dagsläget, svarar trafikingenjören Eva-Li Westerberg.

Mer läsning

Annons