Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre brandkårer till storbrand på skogshygge

Tre brandkårer bekämpar efter lunch en hyggesbrand i Sofielund utanför Hjortkvarn. Hittills har cirka 100 gånger 500 meter av hygget brunnit.

Annons

SOS-larmet nådde räddningstjänsten vid 12.20-tiden och innehöll information om att elden lätt kunde spridas. Förutom brandkåren i Hjortkvarn kallades resurser från enheterna Byrsta och Pålsboda till brandplatsen.

- Vi jobbar just nu med släckningsarbete på platsen. Vi har branden under kontroll och kommer efter släckningen att lämna över till markägaren, berättar Ulf Andersson, inre befäl på Nerikes brandkår.

Ett område på cirka 100 gånger 500 meter har brunnit.

Fick återvända

Strax före klockan 11 i förmiddags kallades räddningstjänsten till Bettorp. I anslutning till den grillplats vid vilken brandkåren släckte en mindre gräsbrand i går hade det tagit sig igen. Gräs och en myrstack brann, men räddningstjänstens personal kunde snabbt släcka.

Vid 13.30-tiden kom ytterligare ett larm om brand. Den här gången var det vid en fastighet i Vasselhyttan norr om Lindesberg som cirka tio kvadratmeter gräs brunnit efter att någon typ av elektrisk produkt antänt gräset. Eftersläckning blev räddningstjänstens arbetsuppgift här.

Mer läsning

Annons