Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre greps med vapen i Göteborg

Tre män greps och vapen togs i beslag när polisen stoppade en bil på Ekedalsgatan i området Kungsladugård i Göteborg på torsdagskvällen.Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

Lokalt

Lugn natt i länet

–Det har inte varit något speciellt i natt, säger Henrik Dahlström, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Sverige

Tre greps med vapen i Göteborg

Tre män greps och vapen togs i beslag när polisen stoppade en bil på Ekedalsgatan i området Kungsladugård i Göteborg på torsdagskvällen. Polisen vill inte säga om insatsen har samband med dödsskjutningen på Hisingen kvällen innan.

- Det är för tidigt att uttala sig om det, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg till TT.

Krav: Inga vapen till diktaturer

Sveriges regler för vapenexport måste skärpas, så att mänskliga rättigheter alltid ska vara vägledande och ges företräde. Näringspolitik får inte spela in i bedömningarna. Det skriver företrädare för Svenska Freds, Diakonia, Amnesty och Sveriges Kristna råd i DN.(TT)

Låt bli selfies med solförmörkelsen

Ta inga selfies med solförmörkelsen! Nu varnar ögonläkare selfiegenerationen för permanenta ögonskador På fredagen inträffar en solförmörkelse som kan ses från Sverige. Men att titta på en solförmörkelse utan skydd kan orsaka brännskador på näthinnan, även när solen är som mest täckt. (TT)

Världen

Nattvak om Grekland i Bryssel

Euroländerna hoppas återigen hitta "ömsesidigt förtroende" för att nå en lösning på Greklands ekonomiska besvär. Först klockan halv tre natten mot fredagen avslutades det extrainsatta Greklandsmöte som arrangerats i samband med de europeiska stats- och regeringschefernas ordinarie toppmöte i Bryssel. (TT)

Obama pressar Netanyahu

USA:s president Barack Obama och Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har till slut talat med varandra.

I samband med att Obama på torsdagen - två dagar efter det israeliska valet - ringde och gratulerade Netanyahu till segern, sade Obama samtidigt att USA nu kan "ompröva" sin Israelpolitik. (TT)

Mer läsning

Annons