Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre män dömda efter sexköp

Tre män döms för att ha köpt sex av en 17-årig flicka i Örebro, efter kontakter på internet. Männen, som är 58, 59 och 60 år, ska totalt betala ett skadestånd på 65 000 kronor till 17-åringen. En döms till fängelse två månader, de två andra till böter.

Annons

Då flickan senare hade kontakt med vården berättade hon vad som hänt och det blev polisanmälan och utredning.

Mannen döms till fängelse för köp av sexuell handling av barn samt köp av sexuell tjänst. Örebro tingsrätt menar att han i ett senare skede av kontakterna med flickan var medveten om hon var under 18, något han förnekat. Däremot anser inte domstolen att det finns bevis för att han från början var medveten om hennes ålder. Därför döms han för både köp av sexuell handling av barn och köp av sexuell tjänst.

Rätten konstaterar att mannen vid omkring tio tillfällen träffat flickan för sexuella handlingar av olika slag. Han ska betala 30 000 kronor i skadestånd.

En av de båda som ska böta döms till 150 dagsböter. Han erkänner att han köpt sexuella tjänster vid sex tillfällen men förnekar att det ska bedömas som köp av sexuell handling av barn eftersom han inte visste att hon var under 18. I det fallet menar domstolen att inget motsäger hans uppgifter om åldern.

I det tredje fallet handlar åtalet om att mannen beställt att flickan lättklädd skulle städa hemma hos honom och utföra vissa sexuella tjänster. Inte heller i det fallet anses det bevisat att han hade skäl tro hon var under 18. Han döms till 60 dagsböter för köp av sexuell tjänst vid ett tillfälle samt 10 000 i skadestånd.

Mer läsning

Annons