Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre personergjorde fyras jobb

Sjuksköterskan Rebecca Tillberg skrattar gällt när jag frågar hur sommaren har varit på äldreboendet Rosenlund.
– Det vill du inte veta…

Annons
Hur har sommaren varit?Sjuksköterskan Rebecca Tillberg och undersköterskan Jessica Ringhald tittar bara på varandra och skrattar.

Vant plockar hennes händer med medicinförpackningarna i skåpet. Det gick åt mer lugnande mediciner i somras, konstaterar hon. Men trots att de gamla på demensavdelningen fick mer lugnande var de oroligare än vanligt.

– När den ordinarie personalen kom tillbaka blev det lugnare direkt. Dementa personer behöver kontinuitet och i somras hade vi ibland fem olika vikarier på en vecka.

Hur fungerade det egentligen på äldreboenden och i hemtjänsten i somras? Fanns det tillräckligt med personal?

Elisabeth Liljekvist, ansvarig för korttidsbemanningsprojektet i Örebro kommun, har gjort en utvärdering. En person har ringt runt och frågat de elva omvårdnadscheferna.

– Det har i stort sett fungerat bra.

Delade meningar

Enligt Elisabeth Liljekvist finns det både chefer som säger att det har fungerat väldigt bra och chefer som säger att det var den värsta sommaren på länge.

– Sommaren har gått över förväntan för att chefer och personal har gått in och jobbat extra och jobbat hårt.

Hur mycket övertid det har blivit och hur många enheter som har haft problem med att få tag på vikarier vet hon inte ännu. Anita Blomqvist, som är enhetschef på Rosenlunds äldreboende, säger också att sommaren gick bättre än väntat. Med det menar hon:

– Ja, vi slapp ju i varje fall kalla in personal som hade semester.

Personal saknades

Sedan berättar hon att de inte fick personal till alla nattvak. Det vill säga: Människor som låg för döden hade ingen som kunde sitta vid deras sida hela tiden. I stället fick de två nattsköterskorna på äldreboendet göra täta besök. Samtidigt hade de ansvar för tre våningar med 39 gamla.

Undersköterskan Jessica Ringhald berättar att de ibland var tre personer som skulle göra fyra personers jobb på avdelningen. Då tar det förstås längre tid innan de gamla får komma upp ur sängen och äta frukost.

Fick inte dela ut medicin

Undersköterskan Johan Karlsson säger att en del vikarier saknade delegation och alltså inte fick dela ut mediciner till de gamla. De ordinarie fick därför fler mediciner och fler olika klockslag att hålla reda på.

– Det känns som att risken ökar för att det ska bli fel.

Britt-Marie Balaj på fackförbundet Kommunal har varit ute på flera äldreboenden där personalen har varit underbemannade på grund av vikariebrist.

– Så jag kan inte säga att sommaren har varit bra.

”Nödlösning”

Hon berättar att det har saknats sjuksköterskor på flera ställen. Därför har en undersköterska jobbat bredvid som en hjälpande hand. Bilden bekräftas av Ylva Blix som är en av de medicinskt ansvariga sjuksköterskorna:

– Det är en nödlösning för att upprätthålla säkerheten.

På avdelningen Sörgården på Jeremiasgården fungerade det däremot bra, enligt undersköterskan Sofia Fredberg. De hade tillräckligt många vikarier som de var nöjda med. Visserligen hade ingen av dem vårdutbildning.

– Men så brukar det alltid vara.

I vanliga fall börjar enhetschefen Anita Blomqvist leta vikarier redan i augusti året innan. Då hinner de bli ordentligt inskolade till nästa sommar. Hon brukade också ha en buffert med vikarier att kalla in. Som systemet ser ut i dag planerar man helt utan marginaler, som om ingen någonsin blev sjuk eller fick sjuka barn.

– Allt måste klaffa. Men det gör ju inte det.

Bakgrund vikariekaoset

I våras granskade NA Örebro kommuns stora vikarieprojekt i äldreomsorgen.

Kommunen anlitade bemanningsföretag, bland andra Proffice Care. Projektet kantades av misstag och felbedömningar.

I april i år sade kommunen upp avtalet. Det blev därför väldigt kort om tid för en del av cheferna inom äldreomsorgen att rekrytera sommarvikarier.

Mer läsning

Annons