Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre unga män häktas för människorov och misshandel

Männen som gripits misstänkta för människorov och grov misshandel har häktats av Örebro tingsrätt. De tre, som är i 20-årsåldern, greps i en lägenhet i Vivalla i Örebro tidigare i veckan.

Annons

I lägenheten fanns också en man som de anklagas för att ha misshandlat grovt och tvingat kvar i bostaden. Vid fredagens häktningsförhandling beslutade tingsrätten att alla tre skulle häktas misstänkta för grov misshandel, människorov och olaga hot, allt under en och samma dag.

Oklart motivKammaråklagare Karin Lindell, vid åklagarkammaren i Örebro, vill inte gå in på vad som hände i lägenheten och vilket motiv som misstänks. Polisen larmades till Vivalla efter misstankar om att en person misshandlades i en lägenhet. Då polispatrullen kom dit fanns de tre misstänkta och en misshandlad man i bostaden. Offret fick läkarvård och de tre gripna fördes till polishuset.

Häktningsförhandlingen inom stängda dörrarEfter de första förhören kom åklagarbeslut om att alla tre skulle anhållas. Vad männen sagt i förhören har inte lämnats några uppgifter om. Häktningsförhandlingen hölls inom stängda dörrar. Åklagaren har fått tillstånd att meddela restriktioner. Det innebär begränsningar i de häktades möjlighet att exempelvis se tv-sändningar och följa media i övrigt, samt andra kontakter med omvärlden. Åtalet ska lämnas 28 oktober, men åklagaren har möjlighet att begära förlängd utredningstid.

Mer läsning

Annons