Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre vill bli ny polismästare

Tre personer vill efterträda Kalle Wallin som länspolismästare i Örebro län.Två män och en kvinna söker tjänsten.
– Förhoppningen är att vi har en ny länspolismästare utsedd före sommaren, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson.

Annons

Dan Persson, som tidigare funnits i ledningen hos Örebropolisen, är en av de sökande. Han är sedan 2009 länspolismästare i Värmland. Söker tjänsten gör också Ralf Hedin, nu operativ chef hos Örebropolisen. Den tredje sökanden är Anna Carin Gustafsson Åström, nu enhetschef inom kronofogdemyndigheten.

Ansökningstiden har gått ut och polisen räknar med ett snabbt rekryteringsförfarande.

– Slutgiltigt är det regeringen som beslutar eftersom det gäller en länspolismästartjänst, säger Torbjörn Carlson.

Innan ärendet nått så långt ska det ha passerat den lokala polisstyrelsen och olika enheter inom Rikspolisstyrelsen. Tillsättningen innebär också yttranden och till slut ett förord för någon av kandidaterna.

Förre länspolismästaren Kalle Wallin lämnade Örebro 1 februari för en chefstjänst på Rikspolisstyrelsen hos rikspolischef Bengt Svenson. Under tiden som en efterträdare rekryteras kommer Ebba Sverne Arvill, rektor på polishögskolan att vara tillförordnad högste chef för polisen i Örebro län.

– Vi räknar med att rekryteringsarbetet inom polisen har nått långt före mars månads slut. Men sedan krävs ytterligare ett förberedelser inför regeringens beslut, säger Anna-Karin Gyllsdorf på Rikspolisstyrelsen.

Mer läsning

Annons