Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots gripandet – spaningarna fortsätter i Örnsro

Efter flera anlagda bränder på kort tid i Örnsro greps en 26-årig man under natten misstänkt för mordbrand. Men polisen kommer att fortsätta att bevaka området– Det måste bevisas att det är den här personen och ingen annan, säger polisens kommunikationschef Mats Nylén.

Annons
Polisen fortsätter nu spaningarna i Örnsro - trots att en 26-åring är gripen.

Mannen greps i anslutning till de platser där det började brinna under natten.

– Det fanns poliser i närområdet som reagerade på honom när de själva släckte den första branden, det gjorde att man beslutade att gripa honom. I anslutning till det brann det på ytterligare ett ställe som brandkåren släckte, säger Mats Nylén.

Tror ni att det handlar om samma person som har anlagt de tidigare bränderna också?

– Det är svårt att svara på. Det kan ju vara så, men behöver inte vara så heller. Vårt arbete går nu ut på att försöka säkra alla spår som kan finnas mot gärningsmannen eller gärningsmännen och sedan konstatera om det är den här personen eller någon annan.

– Men självklart är det ju bra att vi har lyckats gripa en person som misstänks för de här bränderna i natt, säger Mats Nylén.

Kommer ni att fortsätta bevaka området vid Örnsro?

– Jag skulle kunna tänka mig att vi fortsätter att ha extra tillsyn av området eftersom det måste bevisas att det är den här personen och ingen annan. Det vore dumt att sluta på en gång, säger Mats Nylén.

Mer läsning

Annons