Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trycket har minskat på barnomsorgen

För ett år sedan var trycket efter platser i barnomsorgen ovanligt hårt och man fick ta till ovanliga lösningar. I år är det inte alls samma situation.

Annons

– Nej, det har tillkommit väldigt många platser. Det finns ju viss kapacitet att ta fler barn på vissa ställen också. Nej det är inte alls samma situation, säger Pia Annhammar Ottner.

Förseningar

Förra årets tryck föranleddes mycket av förseningar av förskolor. Plus att det försvann ett par dagbarnvårdare som vi inte hade räknat. Det var mycket sådana oförutsedda saker.

Exakt hur barnomsorgskön ser ut i dag har hon däremot inte uppgifter om.

– Vi har koll så tillvida att alla får barnomsorg. Nu har jag inte några dagsaktuella siffror. Det har varit mycket ledigt, så om det har hänt saker nu vet jag inte. Där-emot är det en träff där sådana saker fångas upp nästa vecka, säger hon.

Följas på hemsida

I början av sommaren förra året lovade ansvariga politiker att barnomsorgskön ska kunna följas på kommunens hemsidan, men det dröjer innan det är klart.

– Det är ett uppdrag som vi som tjänstemanna-organisation har. Det pågår ett arbete, men det finns lite förseningar i det här arbetet, säger Pia Annhammar Ottner.

Mer läsning

Annons