Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trygg Hansa säger upp 82 i Örebro 

Trygg Hansa säger upp 82 medarbetare på Örebrokontoret. Stora delar av verksamheten flyttas till Malmö och Stockholm. 

Annons

Medarbetarna informerades om förändringen på onsdagsförmiddagen. Det är anställda inom områdena telefonförsäljning, kundservice, support för företagsförsäkringar och mäklarservice som berörs. Kvar på Örebrokontoret blir 14 besiktningsmän, utesäljare och skadereglerare.

- Vi erbjuder alla medarbetare som berörs av detta att följa med till Stockholm respektive Malmö och vi hoppas naturligtvis på att så många som möjligt ska tacka ja till det. Men kontoret i Örebro stänger inte. Det ger också möjlighet för de som vill att komma dit och träffas och ha en plats att gå till för att söka nya jobb, säger Hanna Axelsson, presschef på Trygg Hansa.

Anledningen till uppsägningarna ska enligt företaget vara att man behöver sänka sina kostnader och hitta effektivare försäljningsmodeller.

- Vi ser fördelar med att ha försäljning, support och service för privat och företag på ett och samma ställe. Företagare är ju också privatpersoner och vi tror på detta sätt att vi kan förbättra servicen till dem. Dessutom kan vi se kostnadsbesparingar och andra effektivitetsvinster bland annat vad gäller lokal, rekrytering och utbildning, säger Hanna Axelsson.

På onsdagen rådde förstämning på Örebrokontoret. Beskedet kom helt oväntat och överraskade många anställda.

- Vissa befinner sig i chock och andra är upprörda. Vi försöker att stötta de anställda genom att finnas på plats och erbjuda möjlighet till enskilda samtal, säger Elisabeth Sandblom, ordförande i Trygg-Hansa-föreningen inom fackförbundet FTF.

Förbundet är kritiskt till personalförändringen.

- Dels vet vi erfarenhetsmässigt att en sådan här åtgärd riskerar att skicka många anställda ut i arbetslöshet. Många har familj eller är ensamstående föräldrar och har inte möjlighet att flytta med till en annan stad. Dels ser vi stora risker för kompetenstapp, säger Elisabeth Sandblom.

Mer läsning

Annons