Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tullängsskolan öppnar som vanligt

Undervisningen börjar som vanligt på Tullängsskolan på måndagsmorgonen. Alla elever och all personal har informerats via e-post under helgen.

Annons

Efter kontakt med polisen har skolledningen gjort bedömningen att det inte finns någon anledning att inte fortsätta verksamheten normalt på måndagen.

– Vi har ingen anledning att tänka annorlunda. Det är polisen som har den kompetensen, säger Katrin Pedersen, gymnasieenhetschef på Tullängsskolan.

Har du fått många reaktioner efter fredagens utrymning av skolan?

– Nej, jag har fått ett enda samtal själv men jag förstår om folk är oroliga. Men jag litar på rättsväsendet och de bedömningar de gör, säger Katrin Pedersen.

Redan 7.30 på måndagsmorgonen samlas all personal, skolans ledning och polisen till ett informationsmöte på skolan. Sedan kommer alla elever att när de börjar få träffa sina mentorer och klassförestånda-re och skolans kuratorer har vikt dagen för samtal om det finns behov för eleverna att tala med någon.

Personal och elever har informerats under helgen via kommunens e-postsystem.

– När eleverna går hem på måndag får de med sig ett brev hem med information till vårdnadshavarna, eller om de fyllt 18 år, till sig själva, säger Katrin Pedersen.

Mer läsning

Annons